Om du köper ashwagandha i kapslar så kan du få sova bättre om nätterna. Det är inte fel att testa ashwagandha från Mr Herb. I kapslarna finns det extrakt från ashwagandharötter. Det är en ört som är adaptogen samt att den har flera bra egenskaper. Det är en god idé att äta ashwagandha i kapslar om man har behov av att känna ett lugn eller för att få bättre sömn. Just att den har rogivande egenskaper är vad örten är mest känd för.

Denna ört växer naturligt i bland annat Mellanöstern och Afrika. Den har använts genom tiderna som en traditionell medicin. Den är mycket vanlig som i till exempel Indien. Själva namnet som örten har, ashwagandha, är sanskrit och det betyder ge styrka som en häst. Man använder flera delar av denna ört och tar tillvara bladen, frukterna och rötterna. Det som innehåller de allra bästa egenskaperna är dock just rötterna.

Ashwagandha i kapslar och pulverform

Det finns dels ashwagandha i kapslar så väl som att det finns att köpa ashwagandha från Mr Herb i pulverform. Det spelar ingen roll vilken form du väljer, eftersom att båda har samma egenskaper och båda är hälsofrämjande. Det är dock lättare att använda sig av ashwagandha i kapslar eftersom att du då inte känner av någon smak från örten. Om du väljer pulver så smakar det lite mer. Du som vill äta dessa kapslar, du rekommenderas att ta en kapsel, två gånger om dagen innan du äter. Det är många bra egenskaper denna kapsel har, bland annat så lugnar den sinnet. Den lindrar även stress och oro samt att med dessa kapslar kan du känna att du får mer energi att orka göra saker. Är det så att du sover dåligt och har brist på sömn så kan ashwagandha i kapslar hjälpa dig!