Behöver du veckband, julband, nylonband eller någon annan typ av band till dina textilier?  Då kan Smålands Band vara ett alternativ för dig. Företaget har funnits sedan 1934 och har väldigt stor erfarenhet kring tillverkning av textilband av högsta kvalitet.

Här finns dessutom  bland annat allmogeband, och julband, i ett välsorterat och välproducerat sortiment, med både enklare och lite mer exklusiva artiklar. I deras online-katalog finns över 500 artiklar av varierande sort.

Produkt-katalogen innefattar också bland annat handvävda bomullsband, tillverkade av finast möjliga råvaror. Hantverket är i sann småländsk anda, och andas svensk, traditionell landsbygd, en tidlös kvalitet och känsla som förblivit populär hos kunder under alla år.

Över 80 års erfarenhet av veckband 

Hos Smålands Band hittar du, förutom veckband och nylonband, allmogeband, som är en rustik typ av stil som var vanlig i landet fram till ungefär tidigt 1900-tal. Smålands Band är experter på att förmedla en urgammal tradition, utan att för den skull tumma på kvalitet eller nutida relevans. Här finns även dekorationsband till alla möjliga högtidstider som livet har att erbjuda, exempelvis studenten. 

Företaget grundades av Otto Lemke, som kom till Sverige ca ett decennium före andra världskriget. Han hade en bakgrund som textilingenjör, och arbetade under många år inom textilindustrin i Borås, innan han förverkligade sin dröm om att starta eget.  Smålands Band startades, och har nu över 80 år på nacken. Det finns dock inga tankar på att slå av på takten. Företaget bryter hela tiden ny mark, utan att tappa kontakten med sina rötter och den traditionella känsla deras produkter förmedlar.